Zapraszamy na wyjątkowy koncert 

Agi Zaryan, który odbędzie się w
Ornamental Farm Bukowiec 5 czerwca 2021 roku.*

Koncert Agi Zaryan pt. ”Summer Breeze” to ciepłe latynoskie
brzmienia, przeplatające się z lekkim swingiem, okraszone piosenkami
autorskimi oraz nowymi utworami jeszcze nigdy nie wykonanymi publicznie
przez wokalistkę. Artystce na scenie towarzyszyć będzie zespół
European Jazz Trio.

Jazz jest dobry przez cały rok. Nie ma daty ważności. To jego letnia,
świeża jak bryza odsłona.

Aga Zaryan - głos
Michał Tokaj - fortepian
Sławomir Kurkiewicz - kontrabas
Łukasz Żyta - perkusja

https://www.youtube.com/watch?v=Xy28cuR0SJM

Twórczość Agi Zaryan to kwintesencja tego, co najlepsze w historii
jazzu, a zarazem kontynuacja tradycji legendarnych dokonań wokalistek
jazzowych. Światowe uznanie Artystka zawdzięcza wyjątkowemu stylowi z
charakterystyczną lekkością frazowania i ciepłym matowym tonem
głosu.
Aga Zaryan jest laureatką najważniejszych nagród w świecie
muzycznym, od lat uznawaną za najlepszą wokalistkę jazzową w Polsce
(ankieta Jazz Top - magazynu Jazz Forum). Jej płyty sprzedają się w
rekordowych nakładach, udowadniając, że ambicja i wysublimowany styl
pozwalają dotrzeć do szerokiego grona publiczności. Artystka podbija
serca publiczności koncertując na całym świecie.

Aga Zaryan jest również aktywną działaczką społeczną, m.in:
Ambasadorką PAH, sojuszniczką KPH. Za swoją działalność została
wyróżniona nagrodą Gwiazda Dobroczynności 2017.

Koncerty Agi Zaryan to prawdziwa uczta dla ucha i ducha - nie tylko dla
fanów jazzu.

Dyskografia:
2002/2007 - “My Lullaby” - album CD – Złota Płyta
2006 - “Picking Up The Pieces” album CD – Poczwórna Platynowa
Płyta
2007 - “Umiera piękno” - album CD – Podwójna Platynowa Płyta /
Fryderyk
2008 - “Live at Palladium” - album 2CD/DVD– Poczwórna Platynowa
Płyta 2010 - “Looking Walking Being” album CD – Podwójna
Platynowa Płyta
2011 - “A Book of Luminous Things” album CD - Platynowa Płyta
2011 - “Księga olśnień” album CD - Złota Płyta / Fryderyk
2013 - “Remembering Nina & Abbey” - Platynowa Płyta
2018 - “What Xmas Means To Me”
2018 - “High & Low
*Godzina koncertu zostanie potwierdzona.

W przypadku wystąpienia ograniczeń w liczbie uczestników Aga Zaryan
wystąpi tego dnia dwukrotnie.
Bilety w cenie 100 PLN do nabycia w biurze Fundacji Doliny Pałaców i
Ogrodów w Bukowcu codziennie od 9.00 do 17.00.

Ornamental Farm Bukowiec
ul. Robotnicza 9, Bukowiec
58-533 Mysłakowice

tel. +48 742 85 01
  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.,

-- 

Katarzyna Smorek
Fundacja Doliny Pałaców i Ogrodów Kotliny Jeleniogórskiej
ul. Świdnicka 31
50-066 Wrocław
tel.+48 71 782 22 32, fax +48 71 782 22 52
tel. kom. +48 501 83 57 81
www.dolinapalacow.pl [1] / www.ornamentalfarm.pl [2]